onsdag 3. juli 2013

Hva fanden skjer i Sverige?

Sent fredag kveld endret den svenske betalingsformidleren Payson retningslinjene sine til å forby VPN-tjenester og andre anonymiseringstjenester. Dette har rammet flere av de største VPN-tilbyderne i Sverige, slik som Mullvad, Anonine og Ipredator, som alle har benyttet seg av Payson for å motta betaling med Visa og Mastercard.

(Hentet fra : http://www.hardware.no/artikler/svenske-vpn-tilbydere-far-kuttet-pengestrommen/135141 )

Så da har dem altså kommet frem til at folk ikke skal få lov til å skjule seg på Internett? Eller å vanskeliggjøre dette mest mulig?...

Dette er som om Visa kortet mitt skulle bestemt hvilken matvarer eller hvilken type brus jeg får lov å kjøpe i butikken.

Hvordan har dem rett til å bestemme hva man skal bruke pengene på når dette er godt innenfor lovens linjer?



Bare å vente gode folk i Norge, om vi ikke viser motstand mot slike tåpelig ting her i lands vil det ikke være lenge til at VPN blir forbudt i Norge på grunnlag av at denne tjenesten kan skjule ulumskhetene hvermannsen driver med på datamaskinen.


Med denne ''fremgangen'' vil det frie Internett ikke eksistere om få år.
Om vi ikke får endringer i Stortinget vil man ikke kunne gjøre noe fremfor datamaskinen privat i eget hjem uten å bli overvåket av et eller annet organ. Om det er private aktører eller om det er statlig organisert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar