tirsdag 2. juli 2013

Den nye teknologiske hverdag.

Nå er det altså slått inn. Den nye teknologiske hverdagen vi lever i og alle problemstillingene medfører for stat og naive politikere. 


Man kan jo ta for seg det med lisensiering først, i vårt land er det NRK som står for dette og krever lisens av alle med tv i hus. Det har nå i nyere tid vært snakk om at datamaskiner også skal pålegges lisens siden man da har tilgang til NRK sine nettsendinger. Hallo? Hvordan er dette riktig? Se og få lisensavgiften inn i statsbudsjettet slik som Finland har gjort det. Kjenner man Norge rett blir vi vel diltende etter vår søte bror i nabolandet og pålegger avgift for både mobiltelefoner, nettbrett...ja alt som kan få inn Internett og har skjerm. For du kan jo bruke dette til å se på NRK via Internett.

Bare dette temaet er frustrerende nok til å få blodåren i panna til å dirre litt ekstra.


Den nye åndsverkloven. 


Denne loven som nylig ble presset igjennom åpner for at private aktører skal lettere kunne overvåke private personers nettbruk om det er mistanke om kopiering av opphavsrettslig materiale. (Dette kan være alt fra bilder, filmer til tekst og lyd.)

For å få lov til å overvåke noen er det nok at du sender en melding til datatilsynet om det så er på en serviett eller en post-it lappe spiller ingen rolle, hvor du skriver ned dine bekymringer og ber om å få overvåke den å den personen eller IP adressen.

Det denne loven tydelig ikke tar hensyn til og som politikerne vi har i dag tydelig ikke forstår er at en IP adresse ikke er en person. Så altså, om noen kommer seg inn på ditt nett og laster ned noen sesonger av Californication for å ta et eksempel. Så er det altså DU som sitter i saksa om antipirat personell plukker ut din IP adresse av mengden. Så det er DU som eier av Internett abonnementet som får ta støyten.

Hvordan er dette riktig? Hvordan skal foreldrene klare å overvåke all aktivitet deres barn har på Internett?

Dette kommer til å ende opp med at mange uskyldige og folk som ikke vet at loven eksisterer kommer til å bli straffet.

Dem som vet om loven og fortsatt laster ned bruker VPN eller Seedbox for å gjøre dette trygt uten å bli oppdaget.

Det er nok småfiskene som kommer til å gå i garnet her.


Her er en enkel beskrivelse/guide om hvordan du blir anonym på internett : http://www.hardware.no/artikler/slik-blir-du-em-helt-em-anonym-pa-nettet/117275/3



Til ettertanke.


Barn, ungdom, voksne og eldre må tenke seg nøye om ved det kommende valget.

Vil vi at frie, vakre Norge skal bli en overvåkings stat som ikke respekterer ytringsfrihet og anonymitet? 
Vil vi at Internett skal sensureres og alt du gjør ved din datamaskin skal kunne overvåkes og logges?
Vil vi at barn, ungdom, voksne og eldre skal kriminaliseres ved at lover angående Internett godkjennes uten at politikerne har peiling på hva dem prater om?




2 kommentarer:

  1. Du har jo helt rett.

    Men jeg ser ikke at det er mulig å få gjennomslag for disse synspunktene, i de store tradisjonelle partiene.

    SvarSlett
  2. Det har du rett i. De store tradisjonelle partiene slik jeg ser det har vist liten forståelse for de teknologiske endringene i hvermannsens hverdag. Det virker for meg at de er redde for å ta konkrete avgjørelser fordi dem mangler kunnskap og kompetanse.

    Norsk Piratparti er det eneste av partiene som stiller til valg i år som har uttrykt konkret at dem ikke ønsker DLD noe som er en viktig sak for meg. Samt når det kommer til at private aktører har innsynsrett til alt det norske folk gjør på Internett.

    Internett skal være fritt og uten sensur.

    SvarSlett